Novi Sad
15.01.2015.
15:18
Godišnju Zmajevu nagradu Matice srpske dobio je pesnik Gojko Đogo za zbirku izabranih i novih pesama "Grana od oblaka" u izdanju novosadskog Orfeusa.
  • 16.01.2015 08:22
    koja sramota?
    A shto da ih bude sramota kad im je dato da rade shta hoce i nagradjuju koga hoce (svoje ljude). Svi su oni saradnici jedne te iste sluzbe.Slobina decica.Ko te pita za delo.Iza njih ce ostati blatnjav trag.
  • 16.01.2015 08:02
    Kulturni terorizam
    Izgleda da botine ne interesuje književnost... Ne vidim polemiku, negativne komentare... Btw, ova vest me uopšte nije iznenadila. Sve se srozalo.
  • NS

    16.01.2015 00:14
    E moj čika Jovo...blati ti se ime...
  • Gargamel

    15.01.2015 19:29
    Nepotizam je samo pola priče...
    Poštovani Azraele,
    Vaše "Fuj!" je samo polovina od potrebnog!
    Ni po jada da je samo to, o čemu vi pišete, u pitanju. Šta ćemo sa biografijom narečenog pesnika? Naročito onom iz devdesetih.

    Evo isečka iz jednog članka iz "Republike":
    "A, zapravo, učestvovali su najpoznatiji predstavnici ratnohuškačkog i antihaškog lobija, poznati našoj javnosti iz crnih devedesetih: Brana Crnčević, Gojko Đogo, Rajko Petrov Nogo, Momir Lazić, zatim neizostavni Kosta Čavoški koji je i predsednik Odbora za odbranu lika i dela Radovana Karadžića i svih ostalih ratnih i poratnih zlikovaca, te istoričari i pravnici Čedomir Popov, Oliver Antić, Milan Bulajić, Dragoljub Živojinović, Mirko Zurovac, Miroljub Jeftić, Slavenko Terzić i drugi."
    Ovakvih članaka ima koliko hoćete na Internetu.
    Dakle, ratni huškač iz devedesetih je dobitnik prestižne nagrade.
    Postade Matica Srpske mic po mic - Matica Srbska.


  • crkveni miš

    15.01.2015 19:02
    zna se
    Azrael@-Nepotizam itd.

    i ko su i šta su, a posebno šta i kako pišu! vrte se u krug, jedni drugima objavljuju pesme, izdaju zbirke, prave književne večeri, nameštaju konkurse, gostovanja, festivale...i sve ono što oni misle da je vrhunsko po sistemu SLIKU SVOJU LJUBIM!a kao i sve kod nas uostalom po sistemu - pas laje,karavani prolaze

    i zato onih koji danas čitaju poeziju, a pogotovo onih koji je i pišu, ima više kvalitetnih na netu nego u knjigama i u krugu naših vajnih pesnika! i da... slažem se:

    Fuj!Fuj!Fuj!
  • Sremac

    15.01.2015 18:06
    Uh, pa jel' to ovaj cija je jedna od titula:

    "Потпредседник је Међународног одбора за истину о Радовану Караџићу."?

  • Azrael

    15.01.2015 17:05
    Nepotizam itd.
    Dragi čitaoci portala 021, znam da u moru blata, krvi i smrada, ova vest neće biti gotovo ni primećena, a kamoli da će neko pomisliti da sa slikom i tonom nešto nije u redu...
    E pa evo, ako nekog zanima:

    Dragan Stanić alijas Ivan Negrišorac je prof. na Filozofskom fakultetu, i kolega je na istoj katedri sa Bojanom Stojanović Pantović.
    Zatim, Ivan Negrišorac je autor izdavačke kuće Orpheus u vlasništvu sina Selimira Radulovića, Andreja Radulovića.
    Selimir Radulović je nedavno postao direktor biblioteke Matice Srpske.
    Gojko Đogo je takođe autor izdavačke kuće Orpheus.
    Pa čekajte ljudi, zar vas nije stid i sram?!

    PS A za ostale u žiriju, bio bih iznenađen da, takođe nisu uvezani nekakvim "nitima"...

    Fuj!Fuj!Fuj!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna